Στην ενότητα αυτή παρουσιάζονται 37 συνταγές παραδοσιακών φαγητών σε σύντομα βίντεο διάρκειας περίπου ενός λεπτού το καθένα. Όλα τα βίντεο συνοδεύονται και από τις αναλυτικές συνταγές σε 5 γλώσσες (Αγγλικά, Ελληνικά, Γερμανικά, Γαλλικά και Τουρκικά).

 

Σουτζουκάκια μικρασιάτικα

ΥΛΙΚΑ

(για 4 άτομα)

Για τα σουτζουκάκια

500γρ. κιμά αρνίσιο

3 σκελίδες σκόρδο τριμμένες

½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο

1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη αποξηραμένη

½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος

4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο + ½ κούπα για το τηγάνισμα

2 αυγά

3 φέτες ψωμί μουλιασμένο σε γάλα και καλά στυμμένο

αλάτι-πιπέρι


Για τη σάλτσα

5 ντομάτες τριμμένες

1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

4 κλωνάρια βασιλικός

αλάτι-πιπέρι

1 ξύλο κανέλας

1 ½ κούπα νερό


ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Για τα σουτζουκάκια

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ.

Ανακατεύουμε καλά και πλάθουμε σε μακρόστενους κεφτέδες.

Ζεσταίνουμε τη ½ κούπα ελαιόλαδο σε μια ρηχή κατσαρόλα.

Βάζουμε τους κεφτέδες μέσα στην κατσαρόλα σιγά-σιγά και τους σοτάρουμε.

Σβήνουμε με την ντομάτα.

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να μαγειρευτούν για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να γίνουν τα σουτζουκάκια και να χυλώσει η σάλτσα.

Σερβίρουμε με πουρέ πατάτας, ρύζι ή πατάτες τηγανητές.

Print
5229 Rate this article:
5.0

                            

North Aegean Operational Progamme  2014-2020

With co-financing of Greece and the European Union

 

Terms Of UsePrivacy StatementCopyright 2024 by Samosfood
Back To Top