Στην ενότητα αυτή παρουσιάζονται 37 συνταγές παραδοσιακών φαγητών σε σύντομα βίντεο διάρκειας περίπου ενός λεπτού το καθένα. Όλα τα βίντεο συνοδεύονται και από τις αναλυτικές συνταγές σε 5 γλώσσες (Αγγλικά, Ελληνικά, Γερμανικά, Γαλλικά και Τουρκικά).

 

Κολοκυθοπιτάκια

ΥΛΙΚΑ

για ζύμη κουρού

250 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό

250 γραμμάρια βιτάμ soft

1 αυγό

αλάτι

1 πρέζα ζάχαρη

αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο χρειαστεί)


για γέμιση

3-4 μεσαία κολοκυθάκια τριμμένα σε τρίφτη

αλάτι

πιπέρι

μοσχοκάρυδο τριμμένο

2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

½ ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος

4-5 φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα

200 γραμμάρια φέτα Σάμου

200ml λευκό κρασί

150ml ελαιόλαδο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για ζύμη κουρού

Σε μια μπασίνα βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι. Αφού τα ανακατέψουμε, προσθέτουμε το αλεύρι, όσο χρειαστεί μέχρι να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια μας.


Για γέμιση

Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το ελαιόλαδο να κάψει, προσθέτουμε το τριμμένο κολοκύθι και τα κρεμμύδια. Τα αφήνουμε να σοταριστούν καλά μέχρι να αποβάλλουν όλα τα υγρά τους. Σβήνουμε με λευκό κρασί, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο, όλα τα αρωματικά βότανα και αφαιρούμε από τη φωτιά.

Το αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε τη τριμμένη φέτα.

Ανοίγουμε σε αλευρωμένο πάγκο το ζυμάρι μας σε μέτριο πάχος, κόβουμε με τσέρκι (κουπάτ) στρογγυλά κομμάτια ζύμης. Βάζουμε τη γέμιση στο κέντρο του κύκλου και περιμετρικά αλείφουμε με αυγό τις άκρες. Κλείνουμε τις άκρες και δημιουργούμε ημικύκλια. Πιέζουμε ελαφρώς με πιρούνι τις άκρες ώστε να ενωθούν. Αλείφουμε από πάνω με βούτυρο ή κρόκο αυγού. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου για περίπου 15-18 λεπτά.

Print
5506 Rate this article:
5.0

                            

North Aegean Operational Progamme  2014-2020

With co-financing of Greece and the European Union

 

Terms Of UsePrivacy StatementCopyright 2024 by Samosfood
Back To Top