Στην ενότητα αυτή παρουσιάζονται 37 συνταγές παραδοσιακών φαγητών σε σύντομα βίντεο διάρκειας περίπου ενός λεπτού το καθένα. Όλα τα βίντεο συνοδεύονται και από τις αναλυτικές συνταγές σε 5 γλώσσες (Αγγλικά, Ελληνικά, Γερμανικά, Γαλλικά και Τουρκικά).

 

Καλαμάρια Γεμιστά φρικασέ

ΥΛΙΚΑ

(για 4 άτομα)

 

Για τα καλαμάρια

1 κιλό καλαμαράκια

5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

100γρ. ρύζι  καρολίνα

½ κουταλιά του γλυκού κανέλα

50γρ. κουκουνάρι

50γρ. σταφίδες μαύρες

ξύσμα και χυμός από 1 λεμόνι

½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος

½ ματσάκι βασιλικός φρέσκος ψιλοκομμένος

αλάτι-πιπέρι


Για το ψήσιμο

4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο + ½ κούπα για το μαγείρεμα

2 μεγάλα μάτσα σπανάκι ή σέσκουλα χωρίς το χοντρό μέρος από το κοτσάνι, κομμένα με το χέρι

2 πράσα κομμένα σε λεπτές ροδέλες

1 σελινόριζα κομμένη σε φέτες

6 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες

χυμός ενός λεμονιού

6 κουταλιές της σούπας ούζο

αλάτι-πιπέρι


ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

 

Για τα καλαμάρια

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα καλαμάρια.

Βγάζουμε τα πλοκάμια και τα ψιλοκόβουμε.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα ψιλοκομμένα πλοκάμια και σοτάρουμε για 2 λεπτά, μέχρι να μαραθούν και να αλλάξουν χρώμα τα πλοκάμια.

Προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά μέχρι να γυαλίσει και το ρύζι.

Προσθέτουμε την κανέλα, τις σταφίδες, το κουκουνάρι, αλάτι, πιπέρι και 1 ποτήρι νερό.

Ανακατεύουμε και αφήνουμε το ρύζι να πιεί τα υγρά, θέλουμε να χυλώσει.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον μαϊντανό, τον βασιλικό και τον χυμό λεμόνι.

Γεμίζουμε τα καλαμάρια.

Κλείνουμε με οδοντογλυφίδα και κρατάμε στην άκρη.


Για το ψήσιμο

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο μέσα σε ένα βαθύ τηγάνι.

Προσθέτουμε τα πράσα, τη σελινόριζα, τα σκόρδα, το σπανάκι ή τα σέσκουλα, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε για 2 λεπτά μέχρι να μαραθούν.

Απλώνουμε το μείγμα των λαχανικών μέσα σε ένα ταψί.

Στρώνουμε τα γεμισμένα καλαμάρια από πάνω.

Βάζουμε μέσα σε ένα μπολ τη ½ κούπα ελαιόλαδο, τον χυμό του λεμονιου και το ούζο και τα ανακατεύουμε καλά.

Περιχύνουμε τα καλαμάρια με το μείγμα ούζου, προσθέτουμε  ½ ποτήρι νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 1800 C για 30 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν τα καλαμάρια και να γίνει η σελινόριζα.

Print
8022 Rate this article:
No rating

                            

North Aegean Operational Progamme  2014-2020

With co-financing of Greece and the European Union

 

Terms Of UsePrivacy StatementCopyright 2024 by Samosfood
Back To Top