Στην ενότητα αυτή παρουσιάζονται 37 συνταγές παραδοσιακών φαγητών σε σύντομα βίντεο διάρκειας περίπου ενός λεπτού το καθένα. Όλα τα βίντεο συνοδεύονται και από τις αναλυτικές συνταγές σε 5 γλώσσες (Αγγλικά, Ελληνικά, Γερμανικά, Γαλλικά και Τουρκικά).

 

Ιμάμ θαλασσινών

ΥΛΙΚΑ

3-4 μικρές μελιτζάνες

2 κρεμμύδια μέτρια χοντροκομμένα

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 λουκάνικο χωριάτικο

½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος

4-5 ντοματίνια

1 κουταλιά του γλυκού ντοματοπολτός

2 καλαμάρια καθαρισμένα

150 γραμμάρια ντοματάκια κονκασέ

αλάτι

πιπέρι

μια πρέζα ζάχαρη

200 ml γλυκό κρασί Σάμου

150 ml ελαιόλαδο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση, χαράζουμε στη μέση ελαφρώς και σοτάρουμε σε καυτό λάδι.

Σε μιαν άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα καλαμάρια κα το λουκάνικο.

Αφού σοταριστούν σβήνουμε με το γλυκό κρασί Σάμου, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τις μελιτζάνες και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν. Στο τέλος ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Print
6317 Rate this article:
No rating

                            

North Aegean Operational Progamme  2014-2020

With co-financing of Greece and the European Union

 

Terms Of UsePrivacy StatementCopyright 2024 by Samosfood
Back To Top